There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Tuesday, December 13, 2011

Space U8, Malaysia's First Eco Mall

Semalam on monday, 12/12/2011 which is the day that Selangorian on holiday because of birthday Sultanate of Selangor fall on Sunday and replaced to the next day. Aku pun pegi la jalan2 makan angin kat shopping mall yang baru je buka dan masih kosong. Apa yang ada kat situ?


Food Court

Fresh2u

Hardware Cafe

Flea Market


Soon pula akan dibuka pula:

Pusat Karaoke
Pusat Bowling (Shalin's Bowl)
Al Ikhsan
Avon
Pusat ICT
etc



Wave of Love


Filem yang diadaptasikan daripada novel Ombak Rindu ini mengisahkan tentang perjalanan cinta dua insan, Izzah dan Hariz dari dua dunia yang berbezadan mereka terpaksa menempuh pelbagai rintangan sebelum menemui kebahagiaan. Izzah adalah gadis kampung yang telah dijual oleh bapa saudaranya kepada sebuah kelab hiburan di K.L untuk dijadikan pelacur. Seorang pemuda, Hariz anak Datuk Sufiah, pemilik empayar perniagaan SUFIAH CEMERLANG telah mermbeli Izzah dari pemilik kelab tersebut untuk dijadikan perempuan simpanan, namun Izzah telah merayu Hariz supaya menikahinya untuk menghalalkan hubungan mereka.

Hariz setuju dengan syarat Izzah tidak menuntut sebarang hak sebagai isteri. namun selepas itu, hariz yang kasar dan panas baran telah jatuh cinta dengan Izzah yang penuh dengan kelembutan. hariz kemudian terpaksa menikahi Mila, kawan zaman persekolahannya setelah didesak oleh Datuk Sufiah dan Mila yang amat mencintainya. Semasa Hariz koma dihospital akibat kemalangan jalan raya, Datuk Sufiah telah menghalau Izzah keluar dari bungalow Hariz dan merampas telefon bimbit Izzah.

Setelah keluar dari hospital, Datuk Sufiah memberitahu Hariz yang Izzah telah menjalani hubungan dengan lelaki lain. Hariz yang marah telah memberitahu Izzah bahawa dia akan digantung tidak bertali semasa terserempak dengan Izzah di rumah pak Dollah, pemandu keluarga Datuk Sufiah. Izzah kemudian kembali ke kampungnya. Pak Dollah yang marah dengan Datuk Sufiah telah memecahkan rahsia bahawa hariz adalah anaknya yang telah diserahkan kepada suami Datuk Sufiah untuk dijadikan anak angkat serta memberitahu Hariz bahawa Izzah tidak bersalah. Hariz yang menyesal dan amat rindukan Izzah telah pergi ke kampung Izzah untuk memujuk supaya kembali kepangkuannya. Mila datang ke kampung Izzah dan menuntut cerai dari Hariz. Filem ini berakhir dengan Izzah dan Hariz menjalani hidup bahagia tanpa rahsia lagi.Filem yang diadaptasikan daripada novel Ombak Rindu ini mengisahkan tentang perjalanan cinta dua insan, Izzah dan Hariz dari dua dunia yang berbezadan mereka terpaksa menempuh pelbagai rintangan sebelum menemui kebahagiaan. Izzah adalah gadis kampung yang telah dijual oleh bapa saudaranya kepada sebuah kelab hiburan di K.L untuk dijadikan pelacur. Seorang pemuda, Hariz anak Datuk Sufiah, pemilik empayar perniagaan SUFIAH CEMERLANG telah mermbeli Izzah dari pemilik kelab tersebut untuk dijadikan perempuan simpanan, namun Izzah telah merayu Hariz supaya menikahinya untuk menghalalkan hubungan mereka.

Hariz setuju dengan syarat Izzah tidak menuntut sebarang hak sebagai isteri. namun selepas itu, hariz yang kasar dan panas baran telah jatuh cinta dengan Izzah yang penuh dengan kelembutan. hariz kemudian terpaksa menikahi Mila, kawan zaman persekolahannya setelah didesak oleh Datuk Sufiah dan Mila yang amat mencintainya. Semasa Hariz koma dihospital akibat kemalangan jalan raya, Datuk Sufiah telah menghalau Izzah keluar dari bungalow Hariz dan merampas telefon bimbit Izzah.

Setelah keluar dari hospital, Datuk Sufiah memberitahu Hariz yang Izzah telah menjalani hubungan dengan lelaki lain. Hariz yang marah telah memberitahu Izzah bahawa dia akan digantung tidak bertali semasa terserempak dengan Izzah di rumah pak Dollah, pemandu keluarga Datuk Sufiah. Izzah kemudian kembali ke kampungnya. Pak Dollah yang marah dengan Datuk Sufiah telah memecahkan rahsia bahawa hariz adalah anaknya yang telah diserahkan kepada suami Datuk Sufiah untuk dijadikan anak angkat serta memberitahu Hariz bahawa Izzah tidak bersalah. Hariz yang menyesal dan amat rindukan Izzah telah pergi ke kampung Izzah untuk memujuk supaya kembali kepangkuannya. Mila datang ke kampung Izzah dan menuntut cerai dari Hariz. Filem ini berakhir dengan Izzah dan Hariz menjalani hidup bahagia tanpa rahsia lagi.

Dengan tidak semena-mena original sound track ini menjadi siulanku.


Lirik Lagu Ombak Rindu–Hafiz/Adira

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Thursday, November 10, 2011

New Facelift of Morib, Banting





Salam 1Malaysia,
Tajuk entry nak gempak.. haha.. facelift la sangat.
kali ni aku nak citer pasal Morib yang baru je semalam (30/10/2011) aku lawati. Saja bawak mak dengan adik2 jenjalan lepas balik dari umah kenduri kawin kawan aku masa keje kat Hypermarket dulu. ermm.. tema purple putih. shantek..hehe.. Pasangan yang sejoli, bak kata orang bagai pinang di belah-belah lah! hehe..

Oh no..tersasar dari headlines plak.


OK back to story!
 Pantai Morib sekarang dah cantek, tak macam aku pegi sebelum ni. errmm.. maybe about 2 or 3 tahun lepas kot. aku pun x ingat la bila. Yang pasti memang sebelum ni Morib tak cantek pun. boring la kata orang tuh. Tapi semalam aku datang memang perubahan besar la beb. Nak kata terkejut tu tak la kan, tapi memang terpesona la..hehe..




Dulu masa aku pegi kedai2 tepi pantai tu guna binaan kayu je, tapi sekarang da binaan batu. kelasss.. Agak tersusun la dari dulu. Dalam 3 kilometer dari Pantai Morib tu ada resort. nama dia Gold Coast Morib Resort. Kalo nak bermalam kat sana pun boleh la. Room rates about RM400 to RM1500 per night. Ada lagi satu resort, Hotel Impian Morib yang bersebelahan dengan Golf Club. Dimana room rates lebih berpatutan, ianya dari RM140 ke RM180 per night.

Korang ingat kat The Gardens je ada minum dalam jag? Morib pun ada!


Jom la rasai angin laut Morib. Saya da rasa, anda bila lagi.. =)


P/S: betri fon tarak, so pic terhad je.. hihi

Wednesday, October 5, 2011

Journey to the State Below the Wind

Salam 1 Malaysia untuk semua even di kalangan korang reader dari US, Japan, Germany, Canada, Slovenia, China and Argentina.. kalo Indonesia dgn Singapore tu bleh la consider lagi.. paham gak la ape yang aku tiop kat sini..

Ok back to the story pasal Land Below the Wind ni. Sape tak tau pegi amek Kajian Tempatan balik.. This trip was on 9 September sampai 11 September 2011.

DAY 1

Pepagi buta da tunggu bas since pukul 2.00am on 9 September tu. Ape lagi aku dengan Mr Fadzli tunggu la kat McD sambil makan Big Mac tengah2 malam. Then datang plak si Azizee join skaki. Oh ya kredit to our driver sebab hantar kami pepagi buta tu. then blek lagi lepak skali tunggu padahal esok pagi gigih nk bangun pegi keje.

Memang berkobar la nak pegi trip tu. mana taknye first time kot naik Belon. hihi.. Bas pun sampai la dalam pukul 3 tu amek assembler kat TCSJ then gerak ke Lakeside plak. OTW to LCCT kitorang dapat bakery & drinking water dari committee yang katanya complimentary dari SHT (School of Hospitality & Tourism). melantak lagi la.
Pastu lost tetiba sebab aku membuta. Tetiba je da sampai LCCT then tunggu la flight pukul 7 lebih. while waiting kami ("kami" is aku, Azizee, Fadzli, Kak Masrina, Kak Hanani, Kak Wilmina, Kak Mala, Kak Shuhada) dok melangut kat food court LCCT tu. Tup tup da nak boarding. jauh kot jalan kaki sampai ke flight tu. tapi excited punya pasal gagahkan gak.



Sampai je kat KKIA Terminal 2 kitorang di sambut oleh Tourist guide dan warga tempatan yang lengkap berpakaian tradisional orang2 sana. cer teka kitorang dapat ape? tadaaaa... dapat rantai manik halus2..



Pastu naik bas terus ke hotel. Hotel kitorang nama Courtyard. Hotel ni best sebab attached skali dengan dengan Shopping Mall yang besar kat sana, its 1 Borneo..

Lepas je check in then turun makan. Lepas makan membuta lagi sampai pukul 4 petang..hehe.. sebab tak tido lebih dari 24 jam punya pasal. Siap2 terus.. pukul 4.30pm bas datang amek kitorang nak bawak pegi Pasar Filipina.


Muka2 lepas shopping

Lepas je shopping dalam pukul 7 lebih tu terus pegi dinner. Dinner is provided. kat mana ntah tempat ni aku pun da hilang ingatan. So makan puas2 la.. hehe.. Pastu ada plak game puzzle. Group aku da menang time tu. tapi dorang buat skali lagi. group lain plak menang. tapi takpe la ada hikmahnya sebab hadiah pun takde. huhu.. kesian..

Sayur yang kat depan skali ni best..

DAY 2

Hari kedua plak terjaga dalam pukul 6 lebih kurang macam tu la. tengok kat tingkap da terang macam pukul 8 pagi waktu semenanjung. memang da terang la waktu tu..huhu.. Siap2 terus pegi Breakfast kat level 6. hampeh je rasanye. tapi takpe la free je pun..haha.. Siap je makan terus turun untuk tunggu bas for the whole day journey. sebab apa? sebab dia BEST!!!!

First place yang di lawati ialah Kampung Gombizau yakni kampung madu lebah. dapat la tengok cara2 dan bagaimana process madu ni dari mula sampai masuk dalam botol. ok tu propa! Aku pun tak tau sebab masa orang tu briefing aku tengah line up untuk masuk tandas...kiki

Then second place that we go is Kampung yang membuat gong. So dapat la tengok cara gong tu di buat, tau macam mana nak tune bunyi gong tu. Boleh di katakan semua rumah buat gong. ada yang buat kat bangsal sendiri. ada gak yang aku tengok tengah buat kat bawah umah dorang. Kira 1 kampung, 1 industri.

Lepas penat ketuk2 untuk buat gong sorang satu tadi. *percaya ke? ok tipu!* Pastu kitorang gerak ke umah panjang orang Rungus terletak di Kampung Bavanggazo. Sampai kat sana dapat lagi rantai manik kecik2 dari dorang. So snap pic dengan that girl. *kredit to Shuhada*
Naik umah panjang tu terus kitorang di suruh duduk untuk hidangan air tuak. *korang kene tipu lagi* di hidangkan dengan persembahan tradisional actually. persembahan tersebut di persembahkan oleh masyarakat setempat dari dari segenap lapisan umur. mula2 makcik tiup seruling dengan hidung, pastu tarian ketuk2 kayu oleh makcik2 gak, then petikan gitar oleh seorang pakcik tu. last skali anak2 belasan tahun menari. nama tarian tu tarian lelaki boleh kawen empat. *ok tipu lagi*


kenangan bersama penari cilik

Last skali kitorang di bawa ke Tip of Borneo. Sebelum tu lunch kat Marina Resort and lunch is provided. Pengalaman berada di tip. Seronok tak terhingga. tengok la senyuman puas kami. sempat snap sebelum OTW balik, di mana perjalanan mengambil masa 3 jam. pegi dan balik mean 6 jam kalau dari KK ke Kudat.

Setelah penat kami pun di bawa dinner kat restoran Nelayan. Puas ati dapat makan sambil menikmati persembahan tarian kebudayaan masyarakat tempatan. even that perfomance adalah perfomance terakhir sebab kami lambat sampai.. kuikui.. Oh nak bagi tau yang dinner is provided..haha


DAY 3

on last day after breakfast kitorang gerak ke Pasar Gaya yang terletak di bandar KK.. * oh ya breakfast is included* Pasar ni start pukul 4.30 pagi sampai 12.30 noon. macam ada jual kat sini. dari barang makanan sampai la binatang yang bleh di pelihara ada di jual.


Ni kat Chicken Rice Shop, 1 Borneo.. Melantak nasi ayam masa sampai kat sini. then makan kat sini lagi sekali masa sebelum naik bas ke KKIA Terminal 2.

Time ni tunggu masa untuk masuk ke ruang menunggu sebelum boarding. FYI, AirAsia delayed that time. nasib baik tak lama.

Ni kat ruang menunggu sebelum boarding.

OK time to say GOOD BYE to SABAH Land Below the Wind. hehe.. Experience that I cannot Simply forget just like that.
I beliv I can fly............. :D



Wednesday, July 27, 2011

Kembali dalam ketidakpastian..

Salam 1 Malaysia to all readers even ade ke reader? kalo ada kasi jatuh u pnya kapla.. aku pun tak tau nak update ape kat sini.. tapi ati ni rindu nak menghapdet blog. da lama kot aku tak hapdet blog. dah bersawang da.. *sambil halau labah2* i just wan to share the picture yang di snap time farewell Izza.. because pix can tell the story..





eh pix Izza takde.. x bleh nk upload pic ko Izza.. sowey..

Monday, May 30, 2011

Kisah Adam, Nur dan Aidil

"Masa Semakin singkat.. Masih banyak yang belum ku ceritakan.. Kisah Adam, nur dan Aidil.. Kisah Percintaan, Pengorbanan, perpisahan dan perjalanan pulang ke jalan yang di redhaiNya.."


Last week on saturday (28/5/2011), aku dengan adik-adik aku pergi tengok cerita NUR KASIHkat MBO Harbour Place, Port Klang. First time aku pegi tengok wayang kat situ. Takde kedai pun dalam tu, on that time aku pegi The Store tengah buat jualan gudang penghabisan stok. takde pun yang menarik perhatian sebab fokus aku nak pegi tengok muvie Nur Kasih tu..


Back to the main story, citer ni actually dari drama berepisod yang di tayangkan di TV3. Ianya di filemkan kerana mahu mengakhirkan penantian peminat yang ingin mengetahui sambungan cerita tersebut.Dan Filem ini adalah Penamat cerita Nur Kasih. Filem ni tentang flashback cerita Aidil kepada Nur melalui diari yang di tulis oleh Adam semasa hayatnya.

filem ini bermula dengan mengisahkan tentang kesedihan Aidil kerana kematian isterinya, yakni Aliya yang terlibat dalam kemalangan dan meragut nyawanya. Juga kehidupan Adam dan Nur yang melalui pelbagai ujian dari yang maha esa. Dari ujian Allah dengan keguguran Nur sehinggalah saat mereka redha dan bersedia dengan pemergian Adam, tetapi kerana ketentuan Allah juga mereka mendapat penderma untuk Adam.

SAKSIKANLAH NUR KASIH DI PAWAGAM SAHAJA!!




Friday, May 27, 2011

Vin Diesel in Fast Five

Hola.. aku kembali lagi dengan update untuk cerita yang baru aku tengok even da lama kat cinema. It's happen last wednesday (25/5/2011), tetiba plak ada mood nk tengok wayang. haha.. Memula aku plan nak tengok Pirates of the caribbean: On Stranger tides, tapi di sebabkan da sold out aku memilih untuk nonton Fast Five (Fast and Furious Five) memandangkan citer ni aku belom tengok lagi even release kat cinema almost a month I think.


Jalan citernya menarik perhatian aku. untuk pengetahuan korang aku memang minat citer aksi. selain itu aku jugak minat animation, sci-fi, and pape la yang menarik perhatian aku. *sengal aku ingat specific sangat la td..* kau diam!


cerita tersebut berkisar di sekitar Rio de Jineiro setelah mereka lari dari somewhere in US kerana diburu oleh polis atas sebab kesalahan melepaskan banduan yang telah dijatuhkan hukuman penjara, banduan tersebut adalah Dom toretto (Vin Diesel). Di Rio mereka memutuskan untuk melakukan satu 'kerja' terakhir untuk kebebasan mereka. Misi mereka adalah merompak orang paling berpengaruh di Rio, Hernan Reyes (Joaquim de Almeida). Mereka mengumpulkan pasukan untuk melancarkan misi tersebut.


Dalam masa yang sama juga mereka di buru oleh ejen yang di hantar oleh FBI. ejen tersebut di ketuai oleh Luke Hobbs (Dwayne Johnson a.k.a The Rock) dan ejen tersebut tak pernah gagal dalam misi mereka. Seperti yang di kata, ejen Hobbs dan pasukannya berjaya memberkas mereka. Tetapi telah di serang hendap oleh orang-orang Reyes. Dalam kejadian tersebut hanya ejen Hobbs sahaja yang terselamat kerana anggota pasukannya yang lain terbunuh. Demi membalas dendam atas kematian pasukannya, ejen Hobbs bekerjasama dengan Dom, Brian O'Connor (Paul Walker) dan kumpulan mereka untuk menentang kembali Reyes. Reyes dan orang-orang beliau mati di tangan Hobbs dan Dom. begitu juga polis-polis yang korup di Rio. Dom dan kumpulannya berjaya melarikan wang Reyes walaupun Hobbs melepaskan mereka dengan syarat supaya meninggalkan wang tersebut.

Saksikanlah bagaimana wang Reyes berjaya di bawa bersama oleh Dom dan pasukannya. Cerita ni sentiasa dengan aksi yang mencemaskan dan berjaya menarik perhatian penonton yang menonton. for me I give it 5 out of 5..hehe

Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, jordana Brewster, Joaquim de Almeida, Tyrese Gibson, ludacris, elsa Pataky, Matt Schulze dan ramai lagi.

Thursday, May 19, 2011

Priest


hola diary.. *berangan lagi.. wake up la da siang ari ni..* oh! da siang eh? erm..ni aku nak citer pasal muvie yang aku pegi nonton last week on 12/5/2011.. tajuk citer tu PRIEST..

Sebuah thriller sci-fi pasca-apokaliptik, sebuah dunia alternative pada abad dimana dilanda perang antara manusia dan puntianak (vampires). Cerita ini mengisahkan tentang seorang paderi pahlawan lagenda (Paul Bettany) dari zaman perang puntianak terakhir yang sekarang tinggal dikalangan manusia biasa di Bandar yang diperintah oleh gereja. Bermula aksi apabila paderi tersebut mendapat tahu bahawa anak saudaranya telah di culik oleh kumpulan puntianak yang diketuai oleh mantan paderi pahlawan yang bernama black hat (Karl Urban). Paderi (Paul Bettany) terus mengejar kumpulan tersebut sebelum perkara buruk terjadi, yakni diubah menjadi salah satu daripada mereka. Turut sama menyertai pemburuan tersebut adalah kekasih anak saudaranya, Hicks (Cam Gigandet) dan juga seorang mantan paderi pahlawan (priestess lakonan Maggie Q) yang mempunyai kemahiran bertempur.

citer ni macam ada sequel sebab end of story dia tergantung.. ermm.. enjoy watching la yer.. nk smbung tido.. huarghhh.. *burok perangai laa..* ohh ya citer ni aku tengok yg biasa, 3D x mampu sebab that time belum gaji.. zzzzZZZZZ...

Friday, May 6, 2011

Pulau Pangkor 30 April to 2 May 2011

Dear diary..
aku kembali bercerita kepadamu tentang cerita kehidupanku..
Cerita tentang masa yang indah..
Memori yang tercipta di kala pertama kali melakukan aktiviti cuti2 Malaysia ke Pulau Pangkor..
Gembira ku rasakan di hati tatkala minggu peperiksaan telah berlalu..
Masih bersisa rasa risauku dengan kemungkinan yang akan berlaku kerna masih menunggu keputusan masa depanku.. ermm..
*chait ape puisi2 ni.. tak selera nak baca la.. haish..*


orait2.. jom aku citer pasal aku pegi pangkor on the date show above..
time aku pegi ni memang betul2 lepas aku abes exam.. berikut itinerary aku time kat sana..

Day 1
-Bertolak dari KL pkul 10.30 am
-Naik feri ke Jeti Pangkor *perjalanan memakan masa hampir 1/2 jam*
-Check in kat Pangkor Holiday Resort about 4.30 pm (RM160 /night)
-cari makan *dari pagi tak makan hokey*
-Jalan2 tepi pantai tengok org wat aktiviti air (mandi laut, Banana Boat, berkayak etc.)
-Balik semula ke hotel jadi hyppo kat swimming pool *tak tau nk jadi duyung, so jadi hyppo pun ok jah..haha*
-Kuar dinner kat Teratak Bayu (RM40) *gigih ni jalan kaki smpai 3km nak cari diner, last2 patah balik tempat memula tadi sebab tak nampak pun kedai makan lain.. nanges T.T*

Day 2
-Tapau breakfast dari warung2 kat tepi pantai *kuih2 je..huhu*
-Sewa motor then pegi keliling satu pulau..
-Melawat tapak tinggalan sejarah yakni Dutch Fort dgn Batu Bersurat.
-Pangkor Gallery
-Fu lin Kong Temple
-Shopping kat kedai souvenier area Teluk Nipah *da macam nama kmpung aku lak..*
-mandi laut time hujan.. haha lawak plak rasanya..
-Dinner kat Tomyam Nabila a.k.a Sri Anggerik
-Jalan2 tepi pantai

Day 3
-Breakfast kat warung depan kedai souvenier
-Siap2 pack barang sbb nak balik da.. uwaaa..
-Pulangkan motor sewa kat tuannya (RM50/day)
-Check out from Pangkor Holiday Resort
-Naik teksi JAMBU ke jeti
-Shopping barang makanan laut yang da jadi kering kat area Bazaar pangkor
-Naik feri ke Lumut lebih kurang pukul 11.30++am
-Naik bas pkul 1.30pm
-Sampai KL almost pukul 6pm





Best woo dtg sini.. 1st time lak tu.. teruja giler..haha.. pasni plan nak pegi tioman lak.. hehe


Tuesday, April 12, 2011

Rezeki dari Allah~



ALHAMDULILLAH..


Pertama-tama aku sangat bersyukur sebab aku dapat khabar gembira yakni menerima berita yang sangat aku tunggu selama ini. Dalam bulan yang sama aku terima lagi 2 berita gembira yang membuatkan aku super gumbira.. haha.. semuanya rezki dari Allah.. once again Alhamdulillah..

for this while takde ape yang aku dapat ceritakan. aku just nak bagi tau aku panjatkan kesyukuran kepada Allah.. kalo nak tau citer pasal ape..lets wait for the next entry.

CHOP! CHOP! CHOP!

Aku mintak korang doakan kejayaan aku.. Wish me luck frenzs..

Tuesday, March 29, 2011

Baby Doll


Hola.. kembali lg di petang hari yang indah ini.. kali ni aku nak post entry pasal citer yang aku tengok sabtu lepas (26/3/2011). citer ni aku tak paham sangat plot dia. Nak kata citer ni mengarut tak gak sbb orang yang paham citer ni tau pasal apa yang nak disampaikan..huhu.. title citer ni adalah Sucker Punch. Sebab aku tak paham citer dia, sinopsis kali ni aku copy paste je dari sinopsis bahasa Inggeris.. Memula nak translate tapi malas lak.. sebab banyak keje tak siap lagi. Dengan asignment tak siap ape pun lg, padahal nak submit ahad ni.. ko mampu buat cam aku? haha.. ok la enjoy the sinopsis.. zasssss..


“Sucker Punch” is an epic action fantasy that takes us into the vivid imagination of a young girl whose dream world provides the ultimate escape from her darker reality. Unrestrained by the boundaries of time and place, she is free to go where her mind takes her, and her incredible adventures blur the lines between what’s real and what is imaginary.

She has been locked away against her will, but Babydoll (Emily Browning) has not lost her will to survive. Determined to fight for her freedom, she urges four other young girls—the outspoken Rocket (Jena Malone), the street-smart Blondie (Vanessa Hudgens), the fiercely loyal Amber (Jamie Chung) and the reluctant Sweet Pea (Abbie Cornish)—to band together and try to escape their terrible fate at the hands of their captors, Blue (Oscar Isaac), Madam Gorski (Carla Gugino) and the High Roller (Jon Hamm).

Led by Babydoll, the girls engage in fantastical warfare against everything from samurais to serpents, with a virtual arsenal at their disposal. Together, they must decide what they are willing to sacrifice in order to stay alive. But with the help of a Wise Man (Scott Glenn), their unbelievable journey—if they succeed—will set them free.


Sucker Punch does not look to blur the line between reality and fantasy in the manner that Inception did; rather, the dreamscape into which Baby Doll and her fellow inmates retreat will have powerful effects on their actual lives and mindstates – as was the case for the characters of Christopher Nolan’s sci-fi pic. The action will be extremely fantastical in Snyder’s film, as the girls engage in video game-like battles against an array of impressive CG creatures, such as fire-breathing dragons and giant mechanical monstrosities armed with laser guns.

The early Sucker Punch reviews were split over the question of whether or not the film delivers on the trailer’s promise of mind-bending fight sequences and FX, which will be the main lure for the moviegoing masses. Snyder has a distinct style of filmmaking and seems unlikely to change it anytime soon, so it’s hard to imagine that anyone will be interested in Sucker Punch and not have a vague idea of what to expect in terms of style and substance.

Friday, March 25, 2011

RUBIdin


Salam 1 malaysia.. Kembali kita bersiaran setelah lama tak bersiaran kerana keBZan yang agak melampau.. biasa la aku ni kan dedication worker + commited student.. kehkeh.. tujuan penyiaran ini adalah bertujuan untuk update citer yang aku tengok malam tadi (24/3/2011), tajuknya ... Dalam Botol arahan Raja Lawak..eh silap oleh Raja Azmi.


Citer bermula apabila Ruby atau nama sebenarnya Rubidin dan Ghaus adalah pasangan bercinta. Oleh kerana cinta Ruby terhadap Ghaus yang amat mendalam, Rubidin mengambil keputusan untuk menukar diri menjadi 'perempuan sebenar'. Perkiraan yang salah telah di lakukan oleh Ruby kerana Ghaus bukan mahukan dia menukar segalanya dan Ghaus pergi meninggalkan Ruby. Persona Ruby sebagai lelaki kembali kerana hormon lelakinya mula kembali dan kembali menjadi Rubidin. Dia kembali ke kampung kerana bapanya meninggal. dalam masa dia menetap di kampung sementara menunggu kenduri tahlil bapanya habis selama 44 ari dia telah jatuh cinta dengan Dina yang merupakan perempuan sekampungnya. Mereka merancang berkahwin dan di masa hari perkahwinan Rubidin telah melarikan diri. Dia telah menyesali perbuatannya seumur hidup.



So apa lagi korang.. nak tau citer yang sebenar pegi la ke cinema yang berdekatan.. aku nasiharkan orang yang tak suka tengok citer slow then tido dalam cinema berdengkur tak payah pergi tengok citer ni. citer ni memang slow. Dan orang yang tak seni macam aku ni pun tak payah pegi. Sebab korang tak tau citer ni kalo tak hayatinya. semoga bertemu di lain entry.


Para Pelakon:
Arja Lee
Wan Raja
Diana Danielle
Fauziah Ahmad daud
Jalil hamid
Normah damanhuri
Rosnan Rahman
Pekin Ibrahim

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers