There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Wednesday, February 16, 2011

Britt Reid A.K.A The Green Hornet


Tadaa... aku kembali lagi menceriakan hari korang semua. ahaks.. ceria ke? kalau x ceria pegi makan peria occay.. agak lama aku tak menempel kat sini kan? korang suka la tu aku x menempel kat sini.. haha.. actually aku cuti dari 11/2/2011 smpai 15/2/2011.. meriah kan cuti. macam perkara jadi time cuti. seronotnye..hiks..

ok la tanpa berlengah masa lagi entry kali ni aku nak cerita pasal muvi yg latest aku pegi tengok. aku pegi tengok on 29/1/2011.. haha.. dah berkurun baru ko nak update kan fazz. kelas kao.. muvi tersebut di panggil The Green Hornet. Muvi ni tentang seorang anak orang kaya bernama Britt reid (Seth Rogen) yang dari kecilnya berangan nak jadi superhero. alah.. yang macam superman, batman etc. anak tauke syarikat surat khabar ok..kao ada? xde dok diam then teruskan baca entry ni. impiannya tercapai apabila bapaknye mati sebab bapaknye meninggalkan harta yang banyak giler tahap cipan. pastu plak dia kenal dengan pembantu bapaknye bernama Kato (Jay Chou). kato ni pandai wat reka cipta. dari situ la dia dapat jadi superhero yang ada kereta canggih. macam kereta kebal pun ada. sebab tembak xde pape.

Dia pun pegi la belasah samseng2 kat bandar tu. semua samseng yang kene belasah tu adalah kaki2 pengedar dadah yang di kenali sebagai Chudnofsky (Christoph Waltz), yang kemudian menukar nama kepada Bloodnofsky sebab nama Chudnofsky tu di ketawakan orang. huhu.. tapi dia ni kejam. ada pistol power tu. Bila Chudnofsky/Bloodnofsky tu tau yang Green Hornet ni mencabar dia. dia pun cari la sape Green Hornet tu. nak tau ape lagi yang jadi? pegila ke cinema yang berdekatan.kalo da takde lagi citer tu pegi la beli CD. tengok la pepuas..huhu *mode malas nak menaip lagi.

other actor/actress: Cameron diaz, Tom Wilkinson, David Harbour

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers