There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Tuesday, February 12, 2013

Yong Tau Foo Melaka

Semalam day cuti last sempena Gong Xi Fa Cai. So decide jalan-jalan kat Melaka. Tetiba lalu la kat Pulau Gadong terus housemate aku suggest makan yong tau foo kat situ. Actually da 3 kali aku datang makan kat sini cma baru teringat nak update kat blog aku yang tak seberapa ni, picisan la katanya.

Kedai ni mempunyai pelbagai jenis pilihan yong tau foo. Pilih la apa korang nak telan. daripada bebola, jejari, petak-petak, semua ada. Sayuran bagai, seafood segala dan cendawan cendawin semua ada. Tapi kat sini yong tau foo dia sup. Diulang SUP dan BUKAN kuah sos hitam yang biasa aku makan. Tapi memang best.

Kedai ni start operation dia pukul 6 sampai 12 tengah malam. Mempunyai 2 tingkat dining area. tingkat atas hanya dibuka untuk kegunaan pada pukul 8.30 malam atau apabila dining area tingkat bawah sudah penuh. Dan tidak pasti ditutup pada hari apa.

Cara order senang je. Masuk kedai terus pegi kat kaunter yong tau foo ambil mangkuk tingkat warna merah yang sangat banyak. kalo tak nampak sila pakai spectacle power 1000++. Pastu korang pilih la apa yang korang nak. Pastu bagi la kat staff yang ada kat kaunter tu. Pastu korang pegi duduk. Pastu da sampai makan la apa lagi, takkan nak tengok. Pastu da abes makan pegi la bayar kat kaunter juruwang. Harga yong tau foo korang tu ditulis atas pinggan yang melapik mangkuk yong tau foo korang tu. senang bukan step dia. Jom layan pic pulak ------------>

Klik untuk tumbesaran bersama MamiGold



Kaunter YTF



Tangga ke tingkat atas

Air longan dah macam air laici

YTF sup cendawan housemate aku

YTF sup bebojari (bebola+jejari)

sos cicah dia

P/S: Restoran Gelombang Biru

2 comments:

  1. sempoi gak kedai nie ada 2 tingkat....sos pencicah tu yang buat yong tau foo rasa sedap kan

    ReplyDelete

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers