There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Saturday, December 29, 2012

Good bye 2012, Hi 2013..

Pejam celik pejam celik dah penghujung 2012. Macam-macam yang jadi dalam tahun ni. siap ada kontroversi yang mengatakan dunia akan berakhir pada 2012. Tapi itu takkan berlaku tanpa kehendakNya. Tahun 2012 juga memberi kengangan manis dan pahit untuk semua.

bagi aku tiada yang pahit kerana yang pahit itu harus bersemadi. untuk bercerita tentang azam 2012, tiada pula aku menanam azam tahunan. Yang pasti salah satu impian telah tercapai 2012. Memiliki sebuah kenderaan yang boleh bawa family aku bercuti atau menziarah keluarga tanpa ada yang perlu beralah kerana seating capacity yang terhad. Guess what? mereka telah ke JB setelah berbelas tahun tidak ke sana. Next trip maybe ke utara. we'll see how. hehe..

2012 juga melihat aku bertukar tempat kerja dan sekaligus aku di gelar perantau. Sepanjang menjadi perantau pelbagai rasa menyelubungi perasaan, tak kurang juga dengan homesick. But now aku da boleh biasakan keadaan tambahan mempunyai housemate a.k.a sahabat dan rakan sekerja yang baik. Alhamdulillah.

Aku juga kembali ke langkawi. Hehe.. sangat berpuas hati sebab dapat tawaf satu langkawi tu. Jika pada 2009 aku pergi dengan former company dan tak sempat tawaf, but this time aku juga dapat buat island hopping which is first time i am doing that activity. Dapat berendam kat Tasik Dayang Bunting yang heaven. Ok jakun jap dengan Tasik Dayang Bunting. Haha..

Disebabkan malas nak taip panjang-panjang aku rasa sampai sini je la entri ni. dan aku rasa 3 cerita tersebut adalah yang paling membawa makna yang besar pada 2012. Wish you all happy New year 2013 in advance memandangkan aku takkan bersiaran selama 2 hari.

HAPPY NEW YEAR 2013


Friday, December 28, 2012

experience with nile.com.my

Last week on Friday I was blog walking and suddenly saw kat blog abang Nara entry dia pasal nile.com.my. Guess what is Nile? its an online shopping mall. tanpa membuang masa terus klik kat link nile tersebut. There is a lot of thing yang superb and I was like "I want this.. I want this.. I want this.. and this.. plus this.. I want it all". Because the price is so reasonable.

Some of their item not even RM50 plus the courier cost. Can you believe that? Memandangkan budget tak mengizinkan, I just grab a bag. and other itemssss is next time. Hope that they still have the stock of that item in future when I already have enough money for that.

Cantek smpai Kak June jeles
Oh ya I received my item that I purchased in 3 working days. Received it on Thursday because on Tuesday is a Christmas Day. The material of the bag is sooooo good sebab my colleague cakap "berapa ratus beg ni?". And I said its only RM42.10 plus the courier cost. OK nak pegi tayang beg. haha larikkk!

P/S: almost all of the items is Korean style.

Pakej Komunikasi Belia - Rebat RM200 Smartphone

Rebat RM200 untuk smartphone. Pendaftaran akan dibuka pada 1 Januari 2013 melalui laman web SKMM. Dihadkan telefon pintar 3G berharga RM500 kebawah. Antara telefon pintar yang di tawarlan untuk rebat ini adalah:-


Alcatel One Touch Inspire 2
The Buzz Phone
HTC Wildfire
Huawei Ideos X3
LG Optimus L3
Ninetology Black Pearl 2
Ninetology Pallette
Nokia 2730
Nokia 7230
Nokia Asha 305
Nokia Asha 308
Nokia C2-03
Nokia Lumia 610
Samsung Galaxy Chat
Samsung Galaxy Mini
Samsung Galaxy Pocket
Samsung Galaxy Y
Sony Xperia Tipo
ZTE Acqua
ZTE V790

Pelbagai syarikat telekomunikasi akan menawarkannya, dengan kerjasama pengedar rasmi, yang mana akan memaparkan banner khas pada kedai mereka.

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers