There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Tuesday, December 28, 2010

Kak Limah


hurm.. last thursday 23/12/2010 aku pegi tengok muvi dengan member2 aku.. tengok citer Hantu Kak Limah Balik Rumah (HKLBR).. citer dia memang lawokkk.. best bebenor rasa dapat tengok citer Mamat Khalid ni.. Actually citer ni berkisah tentang sebuah kampung yang di beri nama Kampung Pisang, di mana kampung ni selalu ada masalah. Kalo nak tau citer ni sambungan dari cerita Zombi Kampung Pisang (ZKP). Pelakon hebat2 gak la, macam Awie, Johan Raja Lawak, Pak Uda (Zami Ismail) dan ramai lagi la. Kalo nak tau citer ni pecah perut or tidak, tak kering gusi or kering gusi aku nasihatkan pegi la tengok.


Wednesday, November 17, 2010

Salam Eid Adha

Wish all Salam Aidil Adha even lambat sehari..hiks.. :)

Friday, November 12, 2010

life as IS110 student + worker

ko mampu?!


Perghhh... lega rasanye da abes exam.. bleh tido nyenyak da sekarang ni.. bayangkan la semua tough paper.. Tp.............. ati aku still x tenang lagi. ermmm... maklum la result tak kuar lagi.. memang aku rasa risau tahap gaban tunggu result. takut je kene repeat paper.. lagi plak paper Principles of Management.. TIDAK!!! kalau itu terjadi mati la aku.. jadi hal plak nak merepeat paper segala kan.. adoyai..



Kalo korang nak tau pointer aku yang lepas memang sedey giler.. tahap gaban.. "ala..maapkan mak kassin.." huhu..xde kene mengena langsung dialog itu... seriously mmg ciput gilar la..Alhamdulillah la semua pass..YEAY!! *ehem2..blom dpat CGPA lg yer..jgn nk buat giler..* agaknye memang otak aku ni da x bleh nak blaja lagi kot.. da p[encen menerima data2 pembelajaran.. =(



sob sob.. yang lebih menegjutkan lagi semalam (11112010) aku terima call dari kak Mainy mengatakan bahawa result tersebut da kuar.. OMG! sungguh rapid KL lecturer tu yer.. oang expert pun dpat 'C' ni plak aku yang kurang expert ni.. sudah tentu terkincit di belakang... bertambah haru la aku gamaknye. tambah lg plak assingnment yang aku post on 29102010 still tak sampai2 lagi sehingga ke hari ni yer..! kerani telco & post tu kata itu adalah alamat kawasan perumahan yang masih belom terbina.. adakah ini satu penghinaan terhadap student yang submit last2 minit? adus... Apakah nasib yang menimpa diri ini..? ape2 pun aku berserah kepada Allah dan berharap assignment tersebut smpai kat lecturer tu sebelum terlambat. akhirnya aku di timpa padah..



Last but not least, tunggu je la result keluar..kita tengok sama ada tekincit ke tidak.. =(

Tuesday, September 7, 2010

Selamat Hari Raya..

Salam..



Kali ni entry aku bukn pasal ronda2.. Entry ni pasal ari bagi semua umat Islam nantikn, yakni Hari Raya..x sabar kn nak raya. walaupun follower kat blog aku ni hanyalah se coet je. aku tetap nak wish SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN..




Ikhlas,
Fazz

Monday, August 23, 2010

Cameron Highlands

hey sumer..nak kongsi citer kat Cameron..bukan cameroon ok..tu katne tah aku pun x tau.. aku pegi bulan 7 yg lpas..skrg baru nk update pasal Cameron kn..hehe.. ni la kali ke-2 aku smpai kat sini. Seblom ni aku pegi rombongan dgn skola tahun 2004, now 2010..bebape tahun yg lalu.. time aku pegi dulu dok berkhemah kat ladang teh reramai..sonok btul time tu.. tp skrg dah besau..so pegi dgn kwan la..stay kat Tanah Rata..best tp malam sejuk sgt la..x tahan rasanye..xde la apa sgt kat Cameron ni..just kalo nk rasa kesejukan bleh la dtg sini..cuma xde salji mcm kat luar negara tu..huhu..tu je la kot aku nak citer..owh ya,kitorang dok kat servis apartment..

Monday, August 2, 2010

Sweeett Escape 2010 - Penang + Pulau Payar


hi.. macam yang aku katakan sebelum ni..aku akan ke mana untuk staff trip tahun ni kn..? so this is the place--------->







Penang + Pulau Payar on 30 july to 1 august..




This trip memang best sgt. tp yang hampa tu x dapat nak beli pape pun. jeruk pun x dpat beli, souvernier pun x dpat beli..hangen je aku. so sory to my fren xde la apa yg korang kirim buah jeruk and buah pala segala tu..



Day 1

dlm 7.30 tu sumer org yg ikut trip ni kumpul. ada 3 bas dr subang Jaya and 3 bas dr lakeside.. aku tggu kat Subang Jaya sbb aku mmg keje kampus tu..naik bas amek tmpat duduk..dlm 8.20 gak baru grak..dlm perjalanan tu menghayati pemandangan, lpas penat memandang ke luar aku pun mengalihkan pemandangan kat tv,dorang pasang citer karate kid. layan..pastu aku trus x sedarkn diri.haha...aku tido la ape lg..tesedar je dah smpai kat area bkit merah. kitorang brenti mkan kat R&R gunung Semanggol. then trus grak penang lpas mkan.smpai sana kitorang di bawak ke Kek Lok Si Temple, after that trus pegi umah P.Ramlee.. Lepas tu plak kitorang trus p check-in hotel kat Miami Beach, Batu Feringghi.. Hydro Hotel Penang..amek knci, msuk bilik siap2 then turun blek sbb nk pegi dinner seafood. best....da puas mkan seafood kitorang pegi jalan2 kat night market kat Batu Feringghi beach. kat area Hard Rock Hotel. Yg sebenarnye jalan2 cuci mata.sbb x tau ape yg nak di beli..then blek hotel naik Rapid Penang sbb bas kitorang cuma hantar je.smpai bilik mndi dan tido.ngantok sgt..huhu


Day 2


pukul 6 da bangun siap2 nak brekfest. sbb pkul 6.30 brekfest da serve. 7.15 coach nk grak p jetty utk ke Pulau Payar..naik ferry dlm 2 lbih gak la baru smpai Pulau Payar tu..biasa la dlm pejalanan tu msti la melelapkn diriku ini..haha..
smpai je sana dorang briefing kitorang pasal aktiviti..ade yang muntah2 sbb platform tu floating atas air so swing la.aku x melepaskan peluang mencuba snokerling..haha..takot and very excited to do that thing on 1st time..best giler snokerling ni rupanya..dok dlm air tu x hengat,mmg best giler wa cakap lu..naik jap borak2 dan melepaskn penat, pastu turun blek dlm air tu. jadi duyung..ala2 duyung aridinata tu..hehe..verangan hadek2 kn..huhu..hadek2 ke.ngeh3... pastu plak p pantai "shark feeding' katanye..huhu..mmg banyak pun shark kat situ..besar kecik ada..lg skali aku jd duyung aridinata kat situ. pastu dlm 3.30 kitorang grak blek ke Penang dgn ferry td.smpai hotel dlm pkul 6.30 siap2 mandi pkul 7.30 ada dinner plak..makan2 mmg best..hihi..(x gemuk2 gak)


Dinner x abes lg kitorang warga2 library dah blah amek angin kat luar.smbil snap2 photo. then blek bilik, kemas2 and tido..




Day 3



Bangun pg dlm pkul 7 mndi and siap2 untuk turun brekfast.bawak beg trus sbb pkul 8 lebih nak grak blek..seblom trus blek KL kami dibawa ke Fort Cornwallis, Little India, Kedai coklat,kopi,teh,batik..(kedai tu sumer 1 row) xde pun kedai jeruk..huhu.. after that gerak ke Palace of India mkan tgh ari..best mkanan dia..wallahh!! hehe... lpas je mkan dlm pkul 2 lebih trus grak blek..benti kat Tapah mkan nasi lemak..yg lawaknye aku dgn fadzli paling last naik bas..hehe..siap kene hon dgn org bas tu..naik je bas sumer booo kitorang..arghhh..malu siot.smpai kat TCWSJ dlam pkul 8 kot..x hengat la..
TAMMAT

Tuesday, July 6, 2010

Rasa ini...

Kadang2 apa yang berlaku, tak seperti apa yang kita harapkan..
Apa yang kita impikan, tak semestinya menjadi kenyataan..
Kerana harapan dan impian bukan milik semua walaupun dah dilakukan sesempurna mungkin..
hati menangis tak siapa tau..


begitulah apa yang dapat aku luahkan dari hati yang tak jemu menyimpan perasaan suka duka,pahit manis kehidupan seorang manusia. masih tidak mengerti dengan kehidupan yang penuh cubaan dan dugaan. Masihkah ada sinar bahagia di hati ini tatkala ia di lukai? Apa jua katamu ku turutkan. Tapi permintaanmu yang ini aku tak dapat terima walaupun ianya telah berlaku. kita masih bersama kerana aku masih menyayangimu, masih menginginkan kamu di samping ku. Masih ku ingat lg saat itu. walaupun air mata ku tidak mengalir, hatiku sedih melihat kamu bersamanya... :'(

Friday, May 21, 2010

Trip coming again this year!!!

trip? what trip?
if u all really want to know..just like previous year, company that im working with manage again the trip their staff.. horay..
for this year i need to choose 4 options which is National Park, Payar Island, Kuching or Bali.. its quite difficult to choose. i want to go Kuching..but the other part of my heart wanna choose Payar Island, wanna know what? bcoz no need to pay la..Kuching we need to top up RM199..
for this time i think only this info.
oh ya.. if u want to know which one i choose..see the next update maybe on august or sept..

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers