There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Friday, December 7, 2012

Preparation to fly with AirAsia

Esok officially aku fly dengan AirAsia sendiri. Sebelum ni aku fly dengan my former company, so everything they arrange. Now aku yang arrange perjalanan aku sendiri. Hehe.. Punya kalut tanya my former boss step nak check-in bagai.

Itinerary dah print just in case la kan. Then tinggal nak packing barang2 je. Maybe tak bawak banyak kot. Sebab nak bagi ruang isi barang yang akan di shopping kat sana. Shopping apa yang orang kirim je sebab main objective aku nak melawat tempat yang aku tak sempat sampai lagi sebelum ni.

Boarding Pass (Web Check-in)

Doakan aku selamat pergi dan pulang yer. Nak blah ni. Packing apa yang patut. Ketemu lagi di lain entry post.

Thursday, December 6, 2012

Wednesday, December 5, 2012

Chinese Muslim : Mukmin Jaya Seafood Restaurant

Last night aku join housemate aku jadi guide untuk member dia yang datang ke Melaka. Member dia ada meeting kat Melaka. Di pendek kan cerita sebab malas nak taip panjang-panjang, housemate aku ni pun bawa la kami makan kat Mukmin Jaya ni. Kebetulan aku pun tak pernah lagi makan kat sini. So secara tak sengaja dia bawa aku sekali.

Melihat kepada menu-menu kat restoran ni memang mengiurkan. meleleh air liur aku secawan. eeee. OK tu tipu semata-mata. haha.. They have a variety of food. from ayam sehingga la ke itik, then from lembu sehingga la ke rusa, sayur- mayur, ikan-ikan dan pelbagai jenis minuman.

Kami order daging rusa black pepper, sweet and sour chicken, baby kailan masak minyak (sebab gravy dia minyak semata-mata), Telur dadar, tiga pinggan nasi kosong dan tiga jenis air minuman. Guess how much? Its only RM45. consider cheap what? So reasonable. FYI this is my first time ever makan chinese muslim food. Sebelum ni ada gak teringin but nobody guide me.

Kedai ni dekat lot kedai baru area simpang empat tak sekata kat Limbongan. anyway this is the map for you all sebagai guidse.

bertanda merah tu la area Mukmin Jaya berada

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers