There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Wednesday, December 5, 2012

Chinese Muslim : Mukmin Jaya Seafood Restaurant

Last night aku join housemate aku jadi guide untuk member dia yang datang ke Melaka. Member dia ada meeting kat Melaka. Di pendek kan cerita sebab malas nak taip panjang-panjang, housemate aku ni pun bawa la kami makan kat Mukmin Jaya ni. Kebetulan aku pun tak pernah lagi makan kat sini. So secara tak sengaja dia bawa aku sekali.

Melihat kepada menu-menu kat restoran ni memang mengiurkan. meleleh air liur aku secawan. eeee. OK tu tipu semata-mata. haha.. They have a variety of food. from ayam sehingga la ke itik, then from lembu sehingga la ke rusa, sayur- mayur, ikan-ikan dan pelbagai jenis minuman.

Kami order daging rusa black pepper, sweet and sour chicken, baby kailan masak minyak (sebab gravy dia minyak semata-mata), Telur dadar, tiga pinggan nasi kosong dan tiga jenis air minuman. Guess how much? Its only RM45. consider cheap what? So reasonable. FYI this is my first time ever makan chinese muslim food. Sebelum ni ada gak teringin but nobody guide me.

Kedai ni dekat lot kedai baru area simpang empat tak sekata kat Limbongan. anyway this is the map for you all sebagai guidse.

bertanda merah tu la area Mukmin Jaya berada

2 comments:

  1. Apesal tak upload pic bro...

    Kena try ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. that time ada member housemate. segan plak nak snap. hehe

      Delete

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers