There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Thursday, September 6, 2012

Love = Cinta + Sayang

Hari ni aku rasa aku nak share pendapat aku pasal Cinta dan Sayang atau dalam bahasa mat salehnya adalah LOVE. Bagi aku cinta dan sayang ni adalah sama makna dan universal. Tapi bagi sesetengah orang makna cinta dan sayang ni berbeza, di mana cinta ni hanya digunakan untuk kekasih hati mereka atau dengan erti kata lain makwe/pakwe. Manakala sayang terhad kepada keluarga, sahabat, rakan dan sebagainya. Dari situ mereka telah silap membuat perhitungan dalam menggunakan perkataan tersebut. Kita sebenarnya boleh untuk menggunakan perkataan cinta itu kepada keluarga dan sahabat kita walaupun ada di antara kita merasakan ianya awkward atau janggal dalam bahasa melayunya.



Apa apa pun ini adalah pendapat aku bagi penggunaan cinta dan sayang dalam kehidupan. Anda juga berhak memberi pandangan kerana malaysia adalah negara yang demokrasi. Dipetik dari wikipedia "Cinta yang pertama ialah mencintai Allah dan RasulNya,lebih dari kita mencintai orang lain.Kedua adalah mencintai makhluk Allah,dan di sini bermula pecahan-pecahan cinta."

Untuk info lanjut sila klik word di bawah:-

Cinta

Love

Cinta menurut pandangan Islam








The one table that is truly one-size-fits-all!

 





Tuesday, September 4, 2012

Wordless Wednesday :: Naik satu anak tangga #Top3



Your search for style is over, shopaholics!

Eira and Hafiz E-day

Da lama aku tak update blog aku ni rasanya. maklum la mggu lepas aku ni keje 2 ari je. haha best kan. tapi kene korbankan sabtu dan ahad la. Baru boleh dapat macam tu. Last week is a very tiring day which is a travelling week balik kampung because of continue my  raya plus my sis ter e-day. But I feel happy because only on that day most of all our family gather other than hari raya. On that day also family from mom side coming, Tak penah jumpa pun ada. mom said that tu la sepupu2 ko dengan anak2 sedara ko. OK anak sedara lebih tua dari aku. :P

Alhamdulillah, Praise to Allah that occasion going smooth and no problem issued during that day. Everything are under control. Guest also seem satisfied with our hospitality since my sister is hotel study oriented. haha.. On that day, our family represented by Pak Uteh. Layankan snap shoot dari BB aku di sekitar majlis tersebut..

di sekitar hantaran
sekitar adik-beradik dan sanak saudara

sekitar family


Take a tour of the home of your dreams!


Meow! Look what the cat brought in!



P/S: ni je yang mampu..

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers