There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Monday, February 4, 2013

Warung Mee Kari Berapi, Cheng Melaka

Salam ukhwah..

Last saturday aku dengan housemate kelaparan. So housemate aku suggest  makan kat satu stall tepi jalan ni. this stall is in Cheng area of Malacca. Dia nampak kedai ni menarik sebab nampak banner besar dengan tulisan "Mee Kari Berapi" gambar Obama tengah menyuap mee kari tersebut kata housemate aku. Kedai ni betul2 tepi jalan AMJ menujju ke arah Alor Gajah.

Menu dia pun ringkas je. oh ya bukan kedai makanan goreng2 yer. Mak cik kat kedai tu pun friendly. aku gelak2 dengar mak cik tu becakap. Dia ngusik housemate aku. Aku percaya bahawa kedai ni buka waktu siang je. Lupa pulak nak tanya operation hour kat mak cik tu. Korang layan la gambar2 yang sempat di snap dari fon housemate aku ni.

Ni la kedai dia



Menu

Mee kari menu aku
Bihun Sup menu housemate

ABC Housemate

Air kelapa aku


Petunjuk 
My Review: Sedap dan sangat berpuas hati. *thumbs up

P/S: katanya "Datang Melaka makan mee kari berapi, sudah makan, datanglah lagi"

9 comments:

  1. walaupun diriku kerja di melaka, tapi tak pernah test pon mi kari tu. dekat je kalau ikutkan cheng ngan honda plant.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. penah nampak ke warung ni? kalo da nmpak kene try tu. haha.

      Delete
  2. ABC tu meriah gakkk.....makan sambil minum coconut shake mesti best kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sini takde coconut shake. tapi kalo nak rasa coconut shake pegilah coconut shake kat batu berendam. memang terbaik.

      Delete
  3. hai blogpena, kerja dekat mmu melaka ke? aku mmu cyber dulu kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Monas.. really? waa.. course apakah itu?

      Delete
  4. aku selalu lepak kat melaka.
    nak cuba r mee kari ngan bihun sup.
    kecur air liur aku tengok..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang terbaek bro.
      sedap sehingga menjilat sudu dan garfu..
      hahaha

      Delete

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers