There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Wednesday, May 1, 2013

Beli Tiket Wayang Online

kesedaran membeli tiket online masih lagi kurang. Ini dapat dilihat terjadi kepada kawan aku sendiri. They just walk in on the day that they want to watching. Akhirnya mereka tidak dapat membeli tiket kerana tiket sold out. ada unsur kempunan di situ setelah lama beratur di dalam barisan yang sangat panjang bagi aku. tambah pulak kelambatan yang berlaku apabila orang lain yang datang baru hendak berkira-kira untuk memilih filem apa yang hendak ditonton. Lagi satu mereka mengambil masa untuk memilih tempat duduk yang mereka kehendaki.

Dalam dunia sekarang yang serba moden telah wujud aplikasi membeli tiket wayang online untuk telefon pintar. Selain daripada menggunakan lappy dan deskpy untuk membelinya. Dan ianya boleh dilakukan dimana sahaja yang dikehendaki. menjimatkan masa. Yang penting ada duit dalam akaun bagi sesiapa yang menggunakan online purchase via online banking.

Bagi aku pembelian tiket wayang secara online adalah efisien, cepat dan mudah. Kerana aku telah pun menggunakan perkhidmatan ini lebih dari 2 tahun. Dan tidak terhad kepada pembelian tiket wayang. juga kepada pembelian pakaian secara online. Disini aku sertakan link

klik sini

klik sini

klik sini

klik sini

klik sini
P/S: hanya popular cinema sahaja

Monday, April 29, 2013

MalacCafe by the Riverside

Assalam.. Dah lama tak citer pasal makan. So hari ni entry pasal makan supaya korang menjejeh air liur tengok. Actually this is on last Saturday visit masa ni baru balik dari Sagil. Jadi badak air, jadi mermaid dan jadi ular air memasing. okay lari tajuk.

I knew this cafe from the internet. and specifically from groupon which is on that time dia ada buat promo kupon untuk malaccafe ni. Tapi aku tak pergi sana pakai kupon ni, sebabnya masa aku nak beli kupon tu promo dia dah abes pun. So pegi je la sebab kaya tertarik denngan ambience dia. Plus it is located by the riverside and the food are so tempting. Those are the menu yang sempat di snap oleh rakanku.





Chicken chop

Bolognaise/nese

grill lamb shoulder..
This cafe open daily from 6pm till 2am in the early morning. located at No.2, Jalan Laksamana, 75100 Malacca City Malaysia.

Overall this cafe is great and I love their grill lamb shoulder even aku makan chicken chop. ngicak kawan aku punya. And those yang rasa nak pegi ni aku sertakan map untuk korang.

Untuk tumbesaran sila klik map

Sunday, April 28, 2013

Iron man Three


Assalam. Cerita lelaki besi telah menuju pada sekuel ke-3. Di mana pada sekuel kali ini Tony Stark (Robert Dawney Jr.) telah menentang musuh yang diciptanya sendiri. Dimana suatu masa dahulu dia telah memperolokkan seorang ahli pemikir biologi manusia - Aldrich Killian (Guy Pearce) yang ingin bekerjasama dengannya. Tetapi ahli pemikir biologi manusia tersebut kembali untuk membalas dendam terhadapnya. Rumahnya musnah kerana serangan yang dilancarkan kepadanya. Isterinya (isteri Tony Stark - Pepper Potts (Gwyneth Paltrow)) juga diculik dan dijadikan bom. Akhirnya tony dapat juga mengalahkan musuh beliau dengan mengorbankan sut iron man dan bantuan isterinya yang telah menjadi mutan berapi.


Kalau korang nak tau apa yang aku maksudkan dengan isterinya juga diculik dan dijadikan bom dan mutan berapi  boleh la pergi menonton sekuel ini di pawagam yang terdekat dengan anda. Durasi filem ini adalah selama lebih kurang 2 jam 15 minit. lama bukan? Klasifikasi filem ini adalah PG13 dimana kanak2 di bawah umur 13 tahun memerlukan bimbingan penjaga.

Antara pelakon lain yang menjayakan filem ini juga adalah Rebecca Hall as Maya Hansen, Don cheadle as James Rhode, Jon Favreau as Happy Hogan, William Sadler as President ellis, Ben Kingsley as The Mandarin dan ramai lagi.

bagi aku best sebab diselitkan banyak unsur2 lawak dan aksi yang tak berbelah bagi. #eh

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers