There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Saturday, January 26, 2013

Macaroon bukan macaroni

Aku nak update entry jakun jap. Ni aku nak habaq mai kang hangpa semua. Malam tadi aku dengan first timenya makan macaroon. Jakun kan aku. Haha excited first time makan macaroon. TQ la kat housemate aku sebab kenalkan aku kat kuih tu. manis tak bleh blah. Tapi sedap.. hehe sekian entry macaroon.


p/s: jakun tak? jakun kan? haha

Friday, January 25, 2013

Betul la kata orang #KembaliKeSekolah

Assalam..

Penah tak korang dapat idea nak update blog pastu terus log in. Taip tajuk. Taip terus isi bla bla bla.. It is happen bila aku nak update entry ni. Ye la dari terus lupa idea ni nanti susah plak. terus tak update blog. sebab idea takdak. bersarang blog nanti. Pastu pulak statistik nan hado. *krik krik krik*

Ni nak citer masa aku skola dulu selalu aku dengar senior dan alumni sekolah aku sebut "nanti korang da keje nanti tau la.. mesti rasa nak skola balik.." Yeah! dikala usia meningkat lagi setahun ni aku telah merasakan itu betul. Dan kebetulan pulak kawan aku satu kelas masa skola dulu update statusnya di facebook dengan "Jom skola blek.. huhu" sadis statusnya.

Korang tau tak sebab apa skola best? sebab tak payah la nak pikir bayau kereta, bayau umah, bayau loan bagai. Pastu pulak tak payah nak pikir pasal keje. Ye la kalau skola dulu kerja skola cikgu bagi pun tak macam keje sekarang ni. Skola pun berapa jam je. Da keje ni ngadap keje yang macam2 pastu pulak minimum keje 8 jam. Lagi haru yang keje syif. 2, 3 syif. sampai social life pun takdak kadang2 tu.

Kalo boleh aku nak skola sampai mati. #eh tu pun kalo boleh la. berangan je la..

semasa di tingkatan 3 or 4. tak pasti. #SMKPulauIndah

Wednesday, January 23, 2013

Wordless Wednesday :: Praying kids #ProphetMuhammadPBUHBirthday


P/S: In conjunction of Prophet Muhammad PBUH Birthday in Hijrah of 1434

Salam Maulidur Rasul 1434H bersamaan 2013


E-Day BFF aku @SherilAmelia dan @Hairum

Assalamualaikum..

3 hari aku tak update blog ni. Biasa la busy sikit lately ni. Dan semalam aku baru balik dari Negeri Sembilan because of attending my Best Friend Forever (BFF) punya e-Day. Actually I've been there since saturday because his brother punya wedding. Sampai je hari sabtu tu orang semua dah standby semua. Tak tau nak tolong apa. Aku ni maklum la penyegan lain macam. hehe..

selamat pengantin baru Hainur dan Matus
On that saturday memang ramai yang hadir as that day is a Wedding day. Meriah dengan tema kaler merah. Coincidentally aku pakai kemeja merah that day. Sangat la menepati tema. Yang adik aku dan 2 orang kawan dia langsung out of the tema. oh ya I am coming with my sister yang study kat Melaka tu and her friends, there are two of them. So kami berempat. Habis la cerita hari sabtu.

Pada Ahadnya pulak tibalah hari untuk menghantar BFF aku ni. Kami bergerak kira pukul 11 pagi dengan berkonvoi lebih kurang 10 buah kereta. setiba di sana kami di sambut dengan meriah. Tema pihak perempuan warna purple pada hari itu. Lauk pauk juga sangat menyelerakan. Selesai sudah perbincangan yang dilakukan dan disepakati oleh kedua belah pihak.

Masing-masing tersipu malu. Hantaran dari pihak lelaki adalah 7 dan dibalas 9 oleh pihak perempuan. Kami pulang dengan perut yang terisi. Juga mengambil kesempatan bergambar bersama. Sempat mengucapkan tahniah sebelum pulang. Sangat gembira bila semuanya berjalan lancar dan selesai pada fasa tersebut. Hanya menantikan fasa seterusnya yakni hari pernikahan dan persandingan mereka.

Aku sebagai BFF mereka mengucapkan tahniah dan sehingga ke jinjang pelamin seterusnya ke anak cucu, sehingga hujung nyawa korang akan bersama. ameen..

Jom layan video amatur dari aku ni...

video

P/S: I am happy for both of you..

Monday, January 21, 2013

Hilarious of Listen Listen Listen!


What a hilarious parody.. they asked to leave then their leave la..

P/S: Burung Listen je yang bunyi ark ark ark~

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers