There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Friday, July 13, 2012

Hikmah@Jumaat #001


Thursday, July 12, 2012

Friendship in the world and the hereafter

Salam Hormat. bersiaran kita lagi. cewah macam Ras Adiba Radzi plak. Hahah.. Entry kali ni nak dedicate kat one of my best friend yang jauh di mata, dekat di hati. Yela sebelum aku pindah melaka kerana tuntutan kerja, aku stay kat Petaling Jaya sebab kerja kat sana dulu. My BFF ni plak stay kat KL. agak dekat gak la kalo nak kuar merewang bersama. Hihi.. But now were have been berjauhan for about 2 months and half. Rindu plak kat dia.


Sebenarnya bukan tu yang aku nak citer. Aku nak citer pasal besday dia baru2 ni aku bleh terlupa. Actually bukan la terlupa sangat pun. haha cover balik. kiki... Kebetulan pada minggu besday dia tu aku ni keje shif malam. sampai pukul 12am kao. mampu? Dah dah jangan nganga lama sangat. Masuk plak lalat segala langau nanti. kene taun pulak kang. eh ape kene mengena. OK berbalik kepada story mory pasal lupa besday tadi.

Masa tu aku ni tengah drive balik pukul 12am lebih. Tetiba BFF aku ni call la. aku tak expect apa2 la. yela mana tau dia saja nak borak. Aku pun layan kan dia borak. Pastu dia tanya "ko tengah drive ke?" aku cakap la "yer". Dia pun kata "ko drive dulu nanti aku call balik". Hamboi besday boy dapat call free kan. sanggup tak tido nak take advantage yang maxis/Hotlink bagi tu. Aku tau korang pun macam tu kan masa dapat call free? elehh tak nak ngaku plak. sekeh kang~


Kebetulan masa baru je sampai umah. tengah2 buka pintu pagar tu dia call. Then sambung la borak2. Tetiba dia mintak nombor phone kawan baik dia kat kampung pada aku. mana la datangnye aku simpan nombor dak herry tu. Aku tanya la "nape? Tak kan ko takde nombor dia?".. Pastu dia kata "nombor semua hilang.." aku pun lupa apa sebabnya. then aku cakap la "nape nak call dia?".. Pastu dia kata "aku nak wish besday dia".. Dan dan time tu aku ingat besday dia, mean besday BFF aku ni. Aku apa lagi terus nyanyi "hepy besday to you~ Hepy besday to you~ Hepy besday to Qayyum~ Hepy besday to you~".. Aku rasa dia terharu walaupun marah yang aku ni lupa besday dia. kuang kuang kuang~ Ampunkan saya penunggu kem.. Ampunkan saya penunggu kem.. Hahaha..

Di kesempatan ini aku mintak maaf yer sebab lupa besday ko beberapa minit sebelum nyanyi lagu besday tu. Moga panjang umur.. Murah rezeki.. dan cepat kawen dengan Cik Ceril kamu tu. Tu je yang aku dapat katakan atau dengan erti kata lain doa aku untuk seorang sahabat yang selama kita berkawan sentiasa ada dengan aku susah dan senang.. Tangis dan ketawa bersama.. Kongsi cerita suka dan duka even ko kadang2 time aku citer dok mengelamun.. Huhu.. MISS YOU BRO!!! sob~ Do visit me in Melaka when you are free.

YOU ARE MY FRIEND IN THE WORLD AND THE HEREAFTER.. INSYAALLAH~


Your Friend,
Enrique Fazz

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers