There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Friday, September 21, 2012

Hikmah@Jumaat #007

It takes all your friends to Tango!



Thursday, September 20, 2012

Bertandang ke Seoul Garden

Semalam aku dengan rasminya pertama kali menjejakkan kaki ke Restoran Seoul Garden kat Mahkota Parade sempena lawatan sambil belajar. kao mampu? Guru pengiring adalah housemate aku sendiri. Ini bersempena hari lahir beliau yang ke bapa tah aku pun buat2 tak tau. Dia juga la yang jadi tour guide aku kat situ. Ye la first time masuk tempat macam tu kena ada tour guide, kalo tak memang lost. Lagi pun aku ni memang jenis takkan pegi makan kat tempat aku tak penah pegi. Contohnya Nando's, aku tak penah pegi makan situ tapi teringin nak try it out. Sanggup tak masuk makan situ sebab akan lost kalau takde first experience ke tempat tu. Tapi time ada tourist guide, kewangan pulak tak mengizinkan. ngee~

Ok jom citer pasal Seoul Garden ni. Restoran ni actually mengamalkan buffet. Korang amek la apa korang nak makan then duduk kat table masak la apa yang korang amek kat meja buffet tadi. masak dia bukan macam korang masak krung krang kat umah tu. Kat sini mereka grill atau rebus makanan tadi. oh ya bagi makanan seperti lamb, beef, chicken dan fish mereka da marinated dengan pelbagai perisa fillet tersebut. Antaranya curry, tomyam, ginger, teriyaki, black pepper, coffee and so on. selain tu mereka ada juga bebola, sayur mayur dan cendawan bagi tenik rebusan or steamboat. Bagi air rebusan mereka ada tomyam, super tomyam, ginseng, kimchi dan chicken. Kami pilih Tomyam.

Terdapat juga dessert seperti ais krim, ABC dan dim sum. Aku tak melepaskan peluang untuk rasa semua. kalo tak rugi la kan. seronok gak bila dapat main masak2 ni. haha. untuk maklumat tentang pricing, outlet, promotion lawati la website dia kat sini or just simply walk-in. akhir sekali aku nak bagi tau korang yang korang boleh makan sampai lebam. Janji balik la sebelum kene halau atas sebab restoran nak tutup.Layankan image berikut.


while its raw

half way cook

acara teknik rebusan

kat tengah tu kami pilih kuah tomyam

sos yg sama tu special sauce

grill second round

kalo tak bayar tak dapat gelas ni taw~
birthday boy men

melantak dim sum

Experience the Sony Xperia Ion, the brand new phone you’re guaranteed to be lusting over.

P/S: Rindu kat Subang Parade. hakhak..

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers