There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Friday, March 29, 2013

G.I. Joe: Retaliation

Sebuah sekuel dari The Rise of Cobra. Mengisahkan cerita sebuah kumpulan pasukan khas kerajaan US yang dipanggil G.I. Joe. G.I. as I have research it is short form for Government Issue and Joe mean the common name locals used for American men "joe". Tak sure la how they get it. And dalam pasukan tersebut not only men, ada gak ladies. Tu tak penting.


Bermula dimana mereka ditugaskan untuk menghapuskan nuklear yang berada di Pakistan. Dan mereka tidak sedar bahawa itu adalah salah satu helah oleh kumpulan Cobra untuk menghapuskan mereka dan menakluk dunia. Ini terjadi apabila salah seorang dari kumpulan Cobra telah menculik president dan menyamar sebagai president. Tetapi tanpa mereka sedari 3 orang dari pasukan G.I. Joe terselamat dari penghapusan besar-besaran yang dilakukan oleh Cobra. Mereka menyiasat dan menentang kembali dengan bantuan senior yang telah pencen. Maka terhapuslah kumpulan Cobra. dan aku rasa ada sekuel lain lepas ni. Sebab Cobra Commando, ketua penjahat selamat.



cerita is full of action dan tak boring tengok. This movie is also recommended by me for you all to watch other than The Croods

Para pelakon yang menjayakan filem ini adalah Dwayne Johnson (The Rock) - Sergent Roadblock, D.J. Cotrona - Flint, Adrianne Palicki - Lady Jaye, Ray Park - Snake Eyes, Elodie Yung - Jinx, Channing Tatum - Duke. Dan pelakon bagi watak antagonis seperti Jonathan Pryce - masquerade president, Luke Bracey - Cobra Commander, Ray Stevenson - Firefly.

Sunday, March 24, 2013

The Croods Family

Assalam.. jeng jeng jeng..

Hahaha bagi yang dah tonton citer ni mesti paham kenapa ada jeng jeng jeng.. This movie is so funny and instead of that penuh dengan unsur moral dan pengajaran. In addition, sape yang suka kecomelan juga digalakkan menonton citer ni. kerana binatang dalam citer ni sangat cute dan shomel seperti saya. *sila muntah. Haha.. Pstt.. I heard that citer ni box office kat US.


Citer ni pasal orang zaman batu (caveman) yang mana satu family still survive hidup sampai terpecahnya dunia menjadi seperti sekarang. And they still survive. Dalam Family tu ada Bapa (Grug - Nicolas Cage), Ibu (Ugga - Catherine Keener), Anak perempuan (Eep - Emma Stone), anak lelaki (Thunk - Clark Duke), baby (Sandy - Randy Thom) dan seorang nenek (Gran - Cloris Leachman).



Cerita bermula dimana mereka hanya percaya bahawa tempat selamat adalah gua. Sehingga suatu hari Eep keluar dari gua dan mengikut cahaya atas dasar sifat ingin tahu seorang remaja. Dan dari situlah dia bertemu manusia lain bernama Guy (Ryan Reynolds). Guy memberitahu bahawa tempat tersebut tak selamat dan tempat selamat adalah gunung yang tinggi. Tetapi Grug masih dengan pendirian sendiri diamana bagi Grug tempat selamat adalah gua. Sehingga satu masa gua tempat mereka berlindung musnah dan terpaksa mengikut cadangan Guy kerana pilihan majoriti keluarganya walaupun keberatan. Grug tidak menyenangi kehadiran Guy. Dalam perjalanan menuju ke gunung tersebut pelbagai yang berlaku. Sehingga akhirnya Grug sendiri suka dengan Guy kerana selamat dari suatu tragedi kerana idea Guy. Akhirnya mereka berjaya sampai ke tempat yang dituju.

Moral of the story dalam citer ni ialah:
- sifat kebertanggungjawaban seorang bapa sebagai ketua keluarga terhadap keluarganya.
- Hidup haruslah memandang kehadapan dan tidak hanya berada di tempat yang sama seperti katak bawah tempurung.
- Usaha tangga kejayaan.
- Kasih sayang tidak terhad kepada manusia tetapi kepada haiwan juga.
- Thread musuh bukan sebagai musuh.
- Melakukan sesuatu perkara dengan akal fikiran.

P/S: This movie labelled as PG13 dimana pengawasan dari orang dewasa diperlukan bagi kanak-kanak bawah 13 tahun. This is highly recommended movie.
P/S2: Sorry for those who don't understand Bahasa.

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers