There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Monday, August 2, 2010

Sweeett Escape 2010 - Penang + Pulau Payar


hi.. macam yang aku katakan sebelum ni..aku akan ke mana untuk staff trip tahun ni kn..? so this is the place--------->







Penang + Pulau Payar on 30 july to 1 august..




This trip memang best sgt. tp yang hampa tu x dapat nak beli pape pun. jeruk pun x dpat beli, souvernier pun x dpat beli..hangen je aku. so sory to my fren xde la apa yg korang kirim buah jeruk and buah pala segala tu..



Day 1

dlm 7.30 tu sumer org yg ikut trip ni kumpul. ada 3 bas dr subang Jaya and 3 bas dr lakeside.. aku tggu kat Subang Jaya sbb aku mmg keje kampus tu..naik bas amek tmpat duduk..dlm 8.20 gak baru grak..dlm perjalanan tu menghayati pemandangan, lpas penat memandang ke luar aku pun mengalihkan pemandangan kat tv,dorang pasang citer karate kid. layan..pastu aku trus x sedarkn diri.haha...aku tido la ape lg..tesedar je dah smpai kat area bkit merah. kitorang brenti mkan kat R&R gunung Semanggol. then trus grak penang lpas mkan.smpai sana kitorang di bawak ke Kek Lok Si Temple, after that trus pegi umah P.Ramlee.. Lepas tu plak kitorang trus p check-in hotel kat Miami Beach, Batu Feringghi.. Hydro Hotel Penang..amek knci, msuk bilik siap2 then turun blek sbb nk pegi dinner seafood. best....da puas mkan seafood kitorang pegi jalan2 kat night market kat Batu Feringghi beach. kat area Hard Rock Hotel. Yg sebenarnye jalan2 cuci mata.sbb x tau ape yg nak di beli..then blek hotel naik Rapid Penang sbb bas kitorang cuma hantar je.smpai bilik mndi dan tido.ngantok sgt..huhu


Day 2


pukul 6 da bangun siap2 nak brekfest. sbb pkul 6.30 brekfest da serve. 7.15 coach nk grak p jetty utk ke Pulau Payar..naik ferry dlm 2 lbih gak la baru smpai Pulau Payar tu..biasa la dlm pejalanan tu msti la melelapkn diriku ini..haha..
smpai je sana dorang briefing kitorang pasal aktiviti..ade yang muntah2 sbb platform tu floating atas air so swing la.aku x melepaskan peluang mencuba snokerling..haha..takot and very excited to do that thing on 1st time..best giler snokerling ni rupanya..dok dlm air tu x hengat,mmg best giler wa cakap lu..naik jap borak2 dan melepaskn penat, pastu turun blek dlm air tu. jadi duyung..ala2 duyung aridinata tu..hehe..verangan hadek2 kn..huhu..hadek2 ke.ngeh3... pastu plak p pantai "shark feeding' katanye..huhu..mmg banyak pun shark kat situ..besar kecik ada..lg skali aku jd duyung aridinata kat situ. pastu dlm 3.30 kitorang grak blek ke Penang dgn ferry td.smpai hotel dlm pkul 6.30 siap2 mandi pkul 7.30 ada dinner plak..makan2 mmg best..hihi..(x gemuk2 gak)


Dinner x abes lg kitorang warga2 library dah blah amek angin kat luar.smbil snap2 photo. then blek bilik, kemas2 and tido..




Day 3



Bangun pg dlm pkul 7 mndi and siap2 untuk turun brekfast.bawak beg trus sbb pkul 8 lebih nak grak blek..seblom trus blek KL kami dibawa ke Fort Cornwallis, Little India, Kedai coklat,kopi,teh,batik..(kedai tu sumer 1 row) xde pun kedai jeruk..huhu.. after that gerak ke Palace of India mkan tgh ari..best mkanan dia..wallahh!! hehe... lpas je mkan dlm pkul 2 lebih trus grak blek..benti kat Tapah mkan nasi lemak..yg lawaknye aku dgn fadzli paling last naik bas..hehe..siap kene hon dgn org bas tu..naik je bas sumer booo kitorang..arghhh..malu siot.smpai kat TCWSJ dlam pkul 8 kot..x hengat la..
TAMMAT

No comments:

Post a Comment

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers