There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Monday, January 16, 2012

Langit yang Gila : cerita-cerita dongeng dari boneka troli

Salam 1 Malaysia to all reader yang sudi menjengah blog sedehhhh ni.. haha.. memang sedeh sebab update sebulan sekali. kalo boleh aku nak update setahun sekali. tak pun tak yah update2 langsung. banyak nak update tapi malas + busy dengan life as a worker + student yang menuntut aku untuk berkorban demi masa depan.


Back to the title. actually aku bukan la nak kata langit tu gila. tapi tajuk buku ni yang kata macam tu. Pstt! actually this is the title of the book yang aku translate in malay. Title buku ni THE SKY IS CRAZY : Tales from A Trolley Dolley by Yvonne Lee. Buku ni mengisahkan pasal pengalaman penulis semasa beliau bertugas sebagai pramugari di awan biru. *haipp bukn awan dania* ada 29 buah cerpen. for those yang tak tau ape tu cerpen here it is. CERPEN ialah short form dari perkatan Cerita Pendek. aku masa SPM dulu budak art. tau la sesikit pasal sastera ni. sikit je bukan banyak. nanti tak pepasal plak orang datang rujuk kat aku plak pasal sastera. kene la buka reference desk. *berangan tak abes la si fazz ni*

Citer pasal penulis plak. Yvonne Lee ni sekarang menguruskan sekolah muzik dengan suami dia kat Petaling Jaya selain daripada menulis. Dia pandai sangat main piano dan seruling. Dia ni jadi pramugari pada lewat 80's till early 90's. Dah terbang ke lebih 50 buah bandar di seluruh dunia bersama syarikat penerbangan nasional. Tapi tak tau la syarikat penerbangan mana. Yvonne gak ada menulis untuk majalah dan surat khabar  seperti The Star. kalo nak tau banyak lagi pasal buku dan author sila klik sini.

Buku ni actually buku lama. Publish in year 2007. Saja update sebab nak bagi tau korang ni la buku english pertama yang aku baca sampai habis. haha.. catat rekod ok. selama ni ada gak baca Thanks for the  Memories by Cecelia Ahern and Dear John by Nicholas Spark, last2 pulang kan balik. baca not even suku.. hihi.. sekian. rekod pertama saya tahun 2011.

No comments:

Post a Comment

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers