There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Wednesday, January 16, 2013

Jaman Muda :: Naik Bot Pegi Kuala #PortKlang

Jumpa lagi dalam slot Jaman Muda. Wahh da macam Tv3 pulak ada slot2 bagai kat blog ni kan. Yang penting kao ada bak kata baby AAA (Azwan Awie Ali). Kelasss.. Haha..

This time nak mengimbau kenangan di mana kami orang2 Beautiful Island perlu menaiki bot untuk ke kuala. Dulu masa kecik2 selalu dengar perkataan Kuala ni. Kuala ni merujuk kepada Port Klang la ye. Orang2 Beautiful Island memanggil Port Klang ni kuala. Sebab apa naik bot? Sebab duduk dalam pulau ye. exactly pulau yang dikelilingi air. Sebab masa tu tak terbina lagi jambatan Beautiful Island ni tadi. Kalo korang nak tau jambatan Beautiful Island ni gak digelar jambatan satu kilo oleh kawan aku. *pitam jap* sebab panjangnya dikatakan sepanjamg satu kilometer.

Petunjuk tu buat sendiri yer
Tapi bila dah terbina jambatan tersebut maka pupus la bot2 yang menjadi pengangkutan utama kami. Sama macam pupusnya Dinosour kat dunia ni. #eh *gigit jari* ... Maka mula la era penduduk Beautiful Island ni berangan kaya naik kereta. Tapi kalau yang betul2 kaya tu tak berangan la ye. Pastu yang kelas2 bawahan ni naik la bas yang datangnya ikut time Zimbabwe dan Timor Leste. Naik kematu ***tot menunggu. eh mengarut da entry aku ni. Berikut adalah botnya.

Credit to Facebook Geng Pulau Indah
Aku pun tak wujud lagi zaman ni
P/S: This island is not like Pulau Gadong, Melaka and Pulau Sebang, Tampin, N9 which is nama je pulau tapi bukan pulau pun. *pengsan lepas abes taip entry ni. :\

2 comments:

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers