There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Monday, May 30, 2011

Kisah Adam, Nur dan Aidil

"Masa Semakin singkat.. Masih banyak yang belum ku ceritakan.. Kisah Adam, nur dan Aidil.. Kisah Percintaan, Pengorbanan, perpisahan dan perjalanan pulang ke jalan yang di redhaiNya.."


Last week on saturday (28/5/2011), aku dengan adik-adik aku pergi tengok cerita NUR KASIHkat MBO Harbour Place, Port Klang. First time aku pegi tengok wayang kat situ. Takde kedai pun dalam tu, on that time aku pegi The Store tengah buat jualan gudang penghabisan stok. takde pun yang menarik perhatian sebab fokus aku nak pegi tengok muvie Nur Kasih tu..


Back to the main story, citer ni actually dari drama berepisod yang di tayangkan di TV3. Ianya di filemkan kerana mahu mengakhirkan penantian peminat yang ingin mengetahui sambungan cerita tersebut.Dan Filem ini adalah Penamat cerita Nur Kasih. Filem ni tentang flashback cerita Aidil kepada Nur melalui diari yang di tulis oleh Adam semasa hayatnya.

filem ini bermula dengan mengisahkan tentang kesedihan Aidil kerana kematian isterinya, yakni Aliya yang terlibat dalam kemalangan dan meragut nyawanya. Juga kehidupan Adam dan Nur yang melalui pelbagai ujian dari yang maha esa. Dari ujian Allah dengan keguguran Nur sehinggalah saat mereka redha dan bersedia dengan pemergian Adam, tetapi kerana ketentuan Allah juga mereka mendapat penderma untuk Adam.

SAKSIKANLAH NUR KASIH DI PAWAGAM SAHAJA!!




1 comment:

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers