There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Friday, May 6, 2011

Pulau Pangkor 30 April to 2 May 2011

Dear diary..
aku kembali bercerita kepadamu tentang cerita kehidupanku..
Cerita tentang masa yang indah..
Memori yang tercipta di kala pertama kali melakukan aktiviti cuti2 Malaysia ke Pulau Pangkor..
Gembira ku rasakan di hati tatkala minggu peperiksaan telah berlalu..
Masih bersisa rasa risauku dengan kemungkinan yang akan berlaku kerna masih menunggu keputusan masa depanku.. ermm..
*chait ape puisi2 ni.. tak selera nak baca la.. haish..*


orait2.. jom aku citer pasal aku pegi pangkor on the date show above..
time aku pegi ni memang betul2 lepas aku abes exam.. berikut itinerary aku time kat sana..

Day 1
-Bertolak dari KL pkul 10.30 am
-Naik feri ke Jeti Pangkor *perjalanan memakan masa hampir 1/2 jam*
-Check in kat Pangkor Holiday Resort about 4.30 pm (RM160 /night)
-cari makan *dari pagi tak makan hokey*
-Jalan2 tepi pantai tengok org wat aktiviti air (mandi laut, Banana Boat, berkayak etc.)
-Balik semula ke hotel jadi hyppo kat swimming pool *tak tau nk jadi duyung, so jadi hyppo pun ok jah..haha*
-Kuar dinner kat Teratak Bayu (RM40) *gigih ni jalan kaki smpai 3km nak cari diner, last2 patah balik tempat memula tadi sebab tak nampak pun kedai makan lain.. nanges T.T*

Day 2
-Tapau breakfast dari warung2 kat tepi pantai *kuih2 je..huhu*
-Sewa motor then pegi keliling satu pulau..
-Melawat tapak tinggalan sejarah yakni Dutch Fort dgn Batu Bersurat.
-Pangkor Gallery
-Fu lin Kong Temple
-Shopping kat kedai souvenier area Teluk Nipah *da macam nama kmpung aku lak..*
-mandi laut time hujan.. haha lawak plak rasanya..
-Dinner kat Tomyam Nabila a.k.a Sri Anggerik
-Jalan2 tepi pantai

Day 3
-Breakfast kat warung depan kedai souvenier
-Siap2 pack barang sbb nak balik da.. uwaaa..
-Pulangkan motor sewa kat tuannya (RM50/day)
-Check out from Pangkor Holiday Resort
-Naik teksi JAMBU ke jeti
-Shopping barang makanan laut yang da jadi kering kat area Bazaar pangkor
-Naik feri ke Lumut lebih kurang pukul 11.30++am
-Naik bas pkul 1.30pm
-Sampai KL almost pukul 6pm





Best woo dtg sini.. 1st time lak tu.. teruja giler..haha.. pasni plan nak pegi tioman lak.. hehe


1 comment:

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers