There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Thursday, May 19, 2011

Priest


hola diary.. *berangan lagi.. wake up la da siang ari ni..* oh! da siang eh? erm..ni aku nak citer pasal muvie yang aku pegi nonton last week on 12/5/2011.. tajuk citer tu PRIEST..

Sebuah thriller sci-fi pasca-apokaliptik, sebuah dunia alternative pada abad dimana dilanda perang antara manusia dan puntianak (vampires). Cerita ini mengisahkan tentang seorang paderi pahlawan lagenda (Paul Bettany) dari zaman perang puntianak terakhir yang sekarang tinggal dikalangan manusia biasa di Bandar yang diperintah oleh gereja. Bermula aksi apabila paderi tersebut mendapat tahu bahawa anak saudaranya telah di culik oleh kumpulan puntianak yang diketuai oleh mantan paderi pahlawan yang bernama black hat (Karl Urban). Paderi (Paul Bettany) terus mengejar kumpulan tersebut sebelum perkara buruk terjadi, yakni diubah menjadi salah satu daripada mereka. Turut sama menyertai pemburuan tersebut adalah kekasih anak saudaranya, Hicks (Cam Gigandet) dan juga seorang mantan paderi pahlawan (priestess lakonan Maggie Q) yang mempunyai kemahiran bertempur.

citer ni macam ada sequel sebab end of story dia tergantung.. ermm.. enjoy watching la yer.. nk smbung tido.. huarghhh.. *burok perangai laa..* ohh ya citer ni aku tengok yg biasa, 3D x mampu sebab that time belum gaji.. zzzzZZZZZ...

No comments:

Post a Comment

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers