There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Thursday, August 16, 2012

Preparations story + Raya wishes 1433H

Ramadan semakin melabuhkan tirainya. Tatkala ini semua orang sibuk membuat persiapan terakhir untuk raya yang bakal tiba ahad ini. Tidak terkecuali juga aku yang malam tadi kalut cari baju melayu semata-mata untuk tema warna tahun ini. pergghhh ayat skema. hahaha.. Dok pusing2 melaka ni malam tadi, cari ATM yang bleh withdraw. last-last dapat gak withdraw kat Melaka Raya.

Lepas withdraw tu terus pegi bazar klebang. Sebab kawan aku kata Klebang tu quite murah dari Taman Cempaka. Masa aku sampai kat Klebang tu peniaga tengah dok kemas2 barang nak tutup kedai. Sempat gak grab 2 helai baju melayu untuk aku dengan ayahanda. Alhamdulillah at last dapat gak.

Bazar Taman Cempaka

Dah dapat je baju raya tu terus gerak pegi bazar Taman Cempaka pulak. Kat sini orang masih ramai lagi even ada peniaga yang da start bungkus barang jualan sebab nak ujan. so aku U turn balik. Ape pun the night before aku da round habis. Oh ya.. aku grab 2 t-shirt kat situ. hehe.. Pastu ada la beli kacang2 untuk dihidangkan kat tetamu.

kacang-kacangan

 Tahun ni sedih sikit raya sebab a day before raya baru dapat balik kampung. so preparation ala kadar je. kalo sebelum ni masa keje kat Klang Valley (KV) aku bantu sediakan kuih muih. Now mak kene buat banyak sikit. sob~

apa2 pun aku nak ucap SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN in advanced. Tinggal beberapa hari je lagi nak menyambut lebaran. Semoga lebaran ini lebih bermakna untuk korang semua. terimalah pantun tangkap muat ni:-


Last sekali layan lagu raya pulak:-




P/S: credit to google for the pic.

2 comments:

  1. selamat hari raya aidilfitri BIL.. mohon maaf andai selama kite kenal ni SIL ada wat BIL t'singgung ati .. maaf dipinta yeh :) raya lau sempat maila kole pilah. >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kita.. InsyaAllah kalo sempat sampai nnti.. hehe

      Delete

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers