There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Friday, October 19, 2012

Obsessed with Aviation

Pssstt~ Korang nak tau satu rahsia tak? Haa seperti yang termaktub kat tajuk entry ni. Aku adalah seorang yang obses dengan penerbangan. Jangan bagi tau orang lain pulak aku ada obsesi yang sebegini rupa. maklum la aku ni pemalu *blushing jap. Anything pasal penerbangan aku akan ambil tau. Tak kira la dari segi apa pun. Tiap-tiap pagi sebelum cop hak milik kat surat khabar tu aku akan selak-selak. Bila ada je artikel tentang aviation aku akan stop dan baca sampai habis. The latest one aku baca AirAsia batal hasrat untuk jadi share holder dengan Batavia Air, Indonesia. Erk mungkin ada latest news lagi about aviation selain info tu.

While queue to fly high

with my former colleague. jakun jap!

Tapi dalam obsesi tu pun aku baru naik flight sekali je sepanjang aku hidup 25 tahun ni. Tu pun tahun lepas. That time former company punya staff trip ke Sabah. Dan jika di izinkan Allah aku akan naik flight lagi bulan 12 nanti. It's time for Langkawi bebeh.. haha..

Now I also can fly..
lagi perkara yang lebih haru, aku pernah menghadirkan diri ke interview Cabin Crew MAS. Quite nervous sebab ramai giler candidate yang datang masa tu. Aku antara yang terawal datang. Tapi aku tak lepas atas sebab-sebab tertentu. Takpe la mungkin belum rezeki aku lagi atau memang bukan rezeki aku dalam bidang 'kestewardan' ni.. huhu rosak bahasa.

Boarding Pass

Abaikan model dari agensi Uganda tu
OK da touch down

Anyway aku ada follow 2 blog yang sometimes bercerita tentang aviation. Dan masing-masing adalah pramugara dan piloting student yang sekarang menanti tawaran kerja. If I am not mistaken. Cukup sampai di sini saja. Sehingga mengarut lagi.. haha

4 comments:

  1. wahh hihi.. ;p xpenah lagi naik belon. :( ni lau naik msti jakun bsk nih BIL. BIL lau jd ke langkawi nnt nak kirim choc byk2 la

    ReplyDelete
    Replies
    1. really? xpe nnti dapat la naik belon tu.. eheh.. tak confirm lg SIL. tp BIL bwak cabin bag je. x check in luggage.

      Delete
  2. Wah naek belon... sy tiap2 thn naek belon... huhuhu..... sy dh follow blog ni.... follow blog saya blik.. if dont mind.... www.fiqkah90.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke naik belon tiap2 tahun? bertuah betul. anyway sy dah follow awk kembali.

      Delete

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers