There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Monday, April 22, 2013

Perhentian Kuih Melayu, Melaka

Assalam. Pada weekend yang lepas aku telah pertama kalinya menjejakkan kaki ke kedai kuih muih melayu ni, Kedai ni bertajuk Perhentian Kuih Melayu. For readers information, it is not only kuih yang dijual disitu. Ada juga makanan yang lainnya seperti nasi lemak, pulut kuning bersama kari ayam, soto, mee dan bihun sup dan macam-macam lagi la.

Kuih muih yang terhidang

Apa yang customer makan

Apa yang osmet makan

Apa yang aku makan

Mengikut apa yang diperkatakan oleh housemate aku, kedai ni memang full house pada waktu sarapan. Sebab tu kami datang situ waktu makan tengah hari. Dalam lebih kurang pukul 11 lebih membawa kepada pukul 12 tengah hari waktu tu. Masa kami nak balik tu pun orang dah mula ramai datang ke kedai tu untuk lunch.

Klik untuk tumbesaran menyeluruh dengan mamil gold

Untuk korang yang rasa nak datang try kat kedai ni boleh la datang. kedai ni terletak di Padang Temu area Ujong Pasir. Dekat dengan balai polis Bandar Hilir dan juga penjara Bandar Hilir. Waktu operasi tidak dapat dikenal pasti. tetapi apa yang pasti kedai ini beroperasi pada waktu bersarapan, makan tengah hari dan minum petang. Waktu makan malam tak dapat dipastikan.

Abes lantak sudah!

8 comments:

  1. waahhhh...mcm best je nie :)


    awk mmg org melaka eyh?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup best byk pilihan kuih trad.
      saya orang selangor. stay melaka sebab keja sini.

      Delete
    2. laa ye ke..ingt kn org melaka.. :D

      efa pun org selangor..org kajang..
      tp umah kt area pinggiran putrajaya..hihi

      Delete
    3. dak aih.. orang klang selangor.
      ooo purajaya. nanti bole la jadi guide putrajaya.. hehe

      Delete
  2. aku nama je lahir & keje kat melaka tapi langsung tak tau. ni first time dengar.hahaha

    ReplyDelete
  3. nasi lemak kat johor takde ikan bilis..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. seriously? johor katne area bro?
      kat melaka plak ada sayur kangkung. huhu

      Delete

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers