There was an error in this gadget

lets shoppin'

Macam - Macam la hai..

Weeclicks

GuaBlog

SAHABAT handai

Tuesday, April 16, 2013

Setahun sudah di perantauan..

Assalam.. Hari ni (16/4/2013) genaplah setahun aku berada di perantauan jauh dari keluarga yang dirindui. Aku disini dek kerana rezeki dari Allah kepada aku ada di bumi bersejarah nun di selatan tanah Malaya. Banyak kenangan selama aku berada di sini. Yang pasti banyak kenangan manis dari yang payau, kelat, dan pahit. Alhamdulillah semua aku tempuhi dengan redha.



Apabila di ingat kembali memang tak percaya dah setahun aku di perantauan. Memang tak diduga aku akan merantau jauh untuk mencari rezeki yang Allah kurniakan. Demi sesuap nasi dan setitis minyak petrol. Pinjam ayat ex-boss aku jap. haha.. Jangan marah yer.



Apa yang lebih menggembirakan aku. Aku akan menamatkan pengajian aku pada tahun ini juga. InsyaAllah jika ada keizinan dariNya. Doakan semoga aku sukses kawan2.


One more thing aku dapat balik ke kampung halaman untuk memangkah pada 5 May ini. Dimana pada mulanya aku tidak dapat menunaikan kerana dek tuntutan kerja. Tetapi management memberitahu bahawa operasi pada hari tersebut ditutup. Alhamdulillah..

4 comments:

  1. Wahhhhhh.... Setahun suda berlalu... :-) opssss pangkah ape tu bil huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup sebentar saja rasanya.. undi adalah rahsia.. jeng jeng jeng..

      Delete
  2. hohohoh...jom balik mengundi

    ReplyDelete

weeclicks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Owner's Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers